This website uses cookies. By continuing to browse this website without changing your web-browser cookie settings, you are agreeing to our use of cookies.

Find out more by reading our cookie guideline.

Fedezze fel a gőz erejét

AEG gőzsütőben sült szaftos sertésborda

Fedezze fel a gőz erejét

Egyedülálló aromák, ízek és textúrák


MIÉRT JÓ A GŐZ A SÜTŐBEN?

Egy gőzsütővel otthon, a saját konyhájában is kényelmesen készíthet professzionális minőségű ételeket. Akár gyönyörűen megkelt, laza állagú kenyeret, vagy egy ropogósra sült , omlós húsú csirkét szeretne készíteni,  a titok minden esetben a gőz. A hagyományos sütést és a gőzpárolást kombinálva fantasztikus ételeket készíthet. Egy gőzsütő éppen úgy működik, mint egy hagyományos sütő, de a gőz fantasztikus hatása minden falat ételen érezhető.

Miért jobbak a gőzsütők a hagyományos sütőknél?

Egy gőzsütő képes mindarra, amit egy hagyományos multifunkciós sütő is tud, de azon felül még sok extra gőzfunkcióval is rendelkezik. A hagyományos sütők a száraz forró levegőt keringetik az étel körül. A gőzsütőkben kombinálni lehet a forró, száraz levegőt és a gőzt. Így az ételek megőrzik nedvességtartalmukat, ezáltal eredeti formájukat (nem töpörödnek össze a kiszáradás miatt), és sokkal finomabbak is lesznek. A gőzben hamarabb meg is sülnek az ételek, és a sütő is kevesebb energiaát fogyaszt.


Nem jön föl a kenyér? Próbálja gőzzel!

Amikor a gőzsütőből kiszedi a frissen sült kenyeret, azonnal látni fogja a különbséget. Egyenletes megsült minden oldala, és amikor felvágja, minden szeletnek ugyanolyan puha a belseje. Bármit is süt, a gőzben szépen megemelkedik a tészta, és ropogósra sül a felülete. Ha gőz nélkül süti, nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz olyan magas, és sűrű, tömör marad a tészta. A jobb oldali kenyeret gőzsütőben sütöttük - sokkal nagyobb lett és az állaga is egyenletesebb (nem lyukacsos). A különbség szemmel látható.


Legyenek még finomabbak kedvenc ételei

A gőzsütőben még finomabbak és még jobb állagúak lesznek kedvenc ételei. A gőz egyenletesen mozog a sütőtérben az étel körül, s a párás melegben az étel finoman átsül. A páradús sütőtérben az ételek megőrzik természetes ízüket és az ásványi anyagokat, melyek a hagyományos forró levegős sütés során nem maradnak meg. A gőz a régi, jól bevált recepteket is új életre kelti, és minden alapanyagból a legtöbbet hozza ki.



MELYIK AZ ÖN GŐZSÜTŐJE?

Nagyon egyszerű lesz eldönteni, hogy melyik az Ön AEG gőzsütője. Ha még éppen csak ismerkedik a gőzsütéssel, és szeret kenyeret sütni, a PlusSteam opcióval rendelkező multifunkciós sütő lesz a megfelelő választás. A PlusSteam opcióval egy kis gőzt adhat a forró levegőhöz, s így ropogós héjú, finom és puha belsejű kenyereket készíthet. A ProCombi® gőzsütőkben a fejlett páratartalom szabályozó rendszernek köszönhetően minen étel finomabb lesz. Akár húst, halat vagy zöldségeket süt, a forró levegő és a gőz megfelelő arányú kombinálásával ellenállhatatlanul finom ételeket készíthet. De ha legjobbat szeretné, akkor válassza a ProCombi® Plus sütők egyikét, melyekben intelligens technológia megoládsok, és a sous vide programok gondoskodnak a felejthetetlen kulináris élményekről.


A SOUS VIDE SÜTÉS TUDOMÁNYA

Szuvidolás közben az alapanyagok egy lezárt vákuum tasakban vannak, s ettől nagyon gazdag, intenzív ízű lesz a szuvidolt étel íze - ezt hagyományos sütéssel nem lehet elérni. A vákkum miatt az étel nem érintkezik a levegővel, kevésbé oxidálódik, és sokkal jobban magába zárja az ízeket. A sous vide program teljes időtartama alatt fél fok pontossággal tartja a sütő a beállított hőmérsékletet. Ez a precíz hőfokszabályozás a záloga a fantasztikus ízeknek - bármit is süt.

Egy egyszerű sous vide recept: vörösborban párolt körte

A ProCombi® Plus gőzsütőben nagyon egyszerűen készíthet szuvidolt ételeket. Csak vákuumozza le az ételt, állítsa be a hőfokot, tegye be a sütőbe a levákuumozott alapanyagokat, a többit a sütő intézi. Megmutatjuk 5 egyszerű lépésben, hogyan készíthet ínycsiklanozóan finom desszertet körtéből és vörösborból.

Prepare your sous vide ingredients Seal sous vide ingredients in the vacuum sealer bag Select the SousVide programme and cook Enjoy your delicious sous vide desert

1. Előkészítés

Forralja be felére a bort, majd hagyja kihűlni. Tisztítsa meg és vágja félbe a körtét, majd szedje ki a magházát.

2. Vákuumozás

Tegye az alapanyagokat egy vákuum tasakba, majd egy vákuumozó gép segítségével zárja le.

3. Sütés

Állítsa be a SousVide programot. Öntsön 400 ml vizet a sütő vízadagolójába, és szuvidolja a körtét 15 percig.

4. Tálalás

A vörösboros körtét hidegen és melegen is kínálhatja. Tálalja angol krémmel vagy fagylalttal.

 


MÉG TÖBB OLVASNIVALÓ

ProCombi® sütők

Kivételes íz és textúra. Az AEG ProCombi® gőzsütőben mindig optimális a gőz és a forró levegő kombinációja, ezért minden alkalommal a legjobbat hozza ki az ételekből.

Bővebben

ProCombi® Plus sütő

Ebben a sütőben minden ételnek felülmúlhatatlan lesz az íze. Szuvidolással ínycsiklandozóan finom ételeket készíthet.

Bővebben

Indukciós főzőlapok

Gyorsan és precízen állíthatja be a hőfokot, a főzőlap azonnal reagál minden módosításra. Ráadásul nagyon egyszerű tisztán tartani.

Bővebben

 
 
Bezárás