This website uses cookies. By continuing to browse this website without changing your web-browser cookie settings, you are agreeing to our use of cookies.

Find out more by reading our cookie guideline.

Tasteology: A tökéletes ízélmények nyomában

AEG Tasteology, a tökéletes ízélmények nyomában

Tasteology

A tökéletes ízélmények nyomában - az AEG bemutatja új dokumentumfilm sorozatát

Szeretettel meghívjuk egy kulináris utazásra. Jönnek még velünk pszichológia professzorok, Intsagram szakértők, gasztro-kémikusok, és még sokan mások, hogy segítsenek megválaszolni azokat a kérdéseket, melyeket eddig csak a séfeknek tettünk fel. Menet közben pedig az ételkészítés új, érzékekre ható és fenntartható lehetőségeit fogjuk felfedezni.

Mi az a Tasteology?

A Tasteology egy dokumentumfilm sorozat, mely új megközelítésből mutatja be az ízeket. Megvizsgáltuk tudományos szempontból, és élmény tekintetében is, túllépve az aromákon és alapanyagokon. És feltártuk a kapcsolatot a kultúra, a társadalom, a tudomány és az étel között. Mindezt 4 epizódba foglaltuk: Forrás, Tárolás, Hőfok, Élmény. Merítsen ihletet, miközben a Tökéletes ízélmény nyomában jár. A konyhájában, és azon túl is. 



Nézze meg a teljes epizódot!

Tartson velünk, miközben felfedezzük az ízek széles spekturmát, az alapanyagok beszerzésétől, azok megfelelő tárolásán át az ételek elkészítése során használt hőfokig, míg végül elérkezünk az ízélmények világába. Kattintson a nyilakra, és kóstoljon bele a finomabbnál-finomabb epizódokba. 

A forrás

Ebből az epizódból kiderül milyen pozitív hatással vannak a körültekintően összeválogatott alapanyagok az ételre. Megmutatjuk azt is, hogyan vehetjük át az irányítást táplálkozásuk felett, és hogyan mutathatunk tiszteletet az alapanyagok természetes, valódi íze iránt. Mark Schatzker, a The Dorito Effect című könyv szerzője ezt úgy nevezi: “az íz ereje”.

  • A forrás

  • A tárolás

  • A hőfok

  • Az élmény


Bemutatjuk az íz szakértőket

Wagyu marha tenyésztés, Ludwig Maurer és egy Wagyu marha

Egy csodálatosan más íz

A Tasteology sorozatban teljesen új megközelítésből foglalkozunk az ízekkel. A gasztronómia különféle területeinek - a pszichológiától az Instagramig - szakértőit kérdeztük meg a témában. Többek között Ludwig Maurert, egy Wagyu marha tenyésztőt is. Ő tényleg mindent tud a húsokról. Elmagyarázta, hogy lehet megőrizni a hús frissességét, és kiemelni finom ízeit. Itt az idő, hogy megismerje a többi lenyűgöző szakértőnket...


Satchiko és Hisato Nakahigashi

Satchiko és Hisato Nakahigashi

Trendteremtő séfek Kyoto-ban, Japánban.

Mark Schatzker

Mark Schatzker

A The Dorito Effect című könyv szerzője. A könyvben a mesterséges ízesítő anyagokkal és Amerika egészségügyi krízisével foglalkozik.

Tristram Stuart

Tristram Stuart

A Brighton-i származású szerző célja, hogy csökkentse a kidobott élelmiszerek miatt keletkező környezetterhelést a világon.

Culinary Misfits

Culinary Misfits

A berlini páros kifejezetten azokat a "ronda" alapanyagokat keresi, melyeket mások többnyire kidobnának.

Hervé This

Hervé This

A párizsi gasztro-kémikus arról híres, hogy tojásfőzésre tanítja az embereket - egy mosogatógépben.

Catalina Vélez

Catalina Vélez

Az egyik legbefolyásosabb latin-amerikai séf a világon, elkötelezett híve és nagykövete a gőzsütésnek.

Charles Spence

Charles Spence

Kísérleti pszichológia professzor Oxfordban. Kutatásai középpontjában az étkezés élménye áll.

Jozef Youssef

Jozef Youssef

Kreatív igazgató és séf mentor a Kitchen Theory nevű gasztro projektben, melyet Charles Spence-szel vezet.

Jacques la Merde

Jacques la Merde

Christine Flynn-ként is ismerik. Híres séf és népszerű Instagrammer, több mint 125 000 követővel.

A felejthetetlen ízek titka

Az apró részletek különböztetik meg a jó ételt a nagyszerűtől, az átlagosat az emlékezetestől

Bővebben

Fedezze fel a gőz erejét

A gőzben az alapanyagok megőrzik gazdag ízüket és csodálatos állagukat. Felejthetetlenül finom lesz minden étel. 

Bővebben

Őrizze meg a friss ízeket

Kényelem, nagy hely és teljesítmény. Az ételek hosszabb ideig maradnak frissek a TwinTech rendszerű AEG hűtőkben.

Bővebben

 
 
Bezárás